Over

stanley marugg 2014Stanley Marugg

Mijn naam is Stanley Charles Marugg. Ik ben jurist en kunsthistoricus (Universiteit Leiden) en werk als senior adviseur voor de directie van een groot bestuursorgaan.

Mijn onderzoek

De koloniale geschiedenis en de levendige verhalen van mijn grootmoeder Adèla M. Marugg-Lauffer (1918-2008) over onze familie en het leven in de nadagen van de koloniale tijd hebben mij altijd bijzonder gefascineerd. Vanuit die fascinatie ben ik in 1996 gestart met het optekenen van verhalen en wetenswaardigheden uit de familieoverlevering en met archiefonderzoek op Curaçao, in Nederland, Zwitserland en New York.

Als kunsthistoricus heb ik mij verdiept in de woonhuisarchitectuur in relatie tot de sociale en cultuurgeschiedenis op Curaçao in de negentiende eeuw.

Mijn website

Op deze site breng ik ruim 400 jaar geschiedenis samen van families op het eiland Curaçao. Vanaf de vroege zeventiende eeuw vestigden mijn voorouders en hun verwanten zich in de Nieuwe Wereld. Onder hen waren Duitsers, Scandinaviërs, Nederlanders, Zwitsers en Franse Hugenoten. Zij vestigden zich in Nieuw-Nederland en het latere New York, Hollands Brazilië en op verschillende Caribische eilanden. Daar, aan de andere kant van de Atlantische Oceaan, ontstonden Nederlandse koloniale families.

In de vorm van zogenoemde ‘parentelen’ van diverse verre voorouders, heb ik vele Curaçaose families in zowel de mannelijke als de vrouwelijke lijn uitgewerkt. Daarmee ontvouwt zich een netwerk van families. Daarnaast licht ik op deze website enkele sprekende personen en onderwerpen uit die geschiedenis uit. De inhoud van deze website werk ik regelmatig bij met nieuwe informatie en beeldmateriaal.

Advertentie

6 thoughts on “Over

 1. Geachte heer,
  ben onder de indruk van uw werk. Schitterend en waardevol dat hier een belangrijk stuk geschiedenis in een leesbaar verhaal voor ons bewaard is gebleven.
  met dank,
  Robert Terburg

 2. Uw informatie over Willem Dumee en familie is niet geheel juist, niet geheel volledig. Willem, zijn vrouw, zijn dochter en een slavin zijn omgekomen toen hun retourschip Nieuw Vijvervreugd in 1756 bij de Shetlandeilanden explodeerde

 3. Geachte heer Marugg,

  Ik ben werkzaam bij het Stadsarchief Amsterdam en al langere tijd gefascineerd door JOSEFINA CHRISTINA LUISINDA TIMMER waarover u schrijft. Ik ben eigenlijk ook al langere tijd op zoek naar beeldmateriaal van haar. Zou u mij daar aan kunnen helpen?

  Met vriendelijke groet,

  Dr. R.L. (Ron) Blom
  Verwerver particuliere archieven en collecties
  Stadsarchief Amsterdam

  Gemeente Amsterdam

  T 020-2511742
  F 020-2511512
  Ron.Blom@amsterdam.nl

  Vijzelstraat 32, 1017 HL Amsterdam
  Postbus 51140
  1007 EC Amsterdam
  Dienstingang: Herengracht 482

  Op dit bericht is een proclaimer van toepassing:amsterdam.nl/proclaimer

  • Geachte heer Blom,
   Helaas kan ik u niet helpen aan meer informatie over JCL Timmer. De uitgewerkte genealogieën betreffen allemaal verwante families via een of meerdere lijnen, maar deze Timmers zijn te ver van mij verwijderd om u aan andere personen te kunnen koppelen die mogelijk meer info of beeldmateriaal voor u hebben.

 4. Geachte heer Blom,
  ik zie dat de door u gezochte in Nederland leefde, ik heb geen gegevens dat een van haar broers of zussen gehuwd was, zodat er misschien ergens in de familie nog foto’s van deze dame bewaard zijn. Ik had lang geleden eens onderzoek naar de familie Timmer gedaan, misschien kan ik in mijn aantekeningen nog iets vinden. Groetjes
  C. Monsanto

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s